Esnaf odamız 30 Eylül 1976 tarihinde zamanın Ticaret Bakanlığı izni ile Bağcılar Kamyon, Kamyonet, Otobüs, Minibüs ve Şoförler Esnafı Derneği adı altında kurulmuştur. Kurucu Başkan Mustafa NUHOĞLU' dur. Kuruluş yeri ise İstanbul Caddesi No:14 Bağcılar adresidir. Esnaf odamızın şimdiki tam unvanı yapılan kanun değişikliğiyle Bağcılar Kamyon, Kamyonet, Otobüs Minibüs ve Şoförler Esnaf Odası olmuştur. Esnaf odamız kuruluşundaki gayesi doğrultusunda, üyeleri ile yanlarındaki çalışanların mesleki, sosyal, ekonomik ihtiyaçlarını gidermek, sanat ve ticaretlerinin mesleki ahlak ve kamu yararına uygun, ahenkli ve verimli bir tarzda gelişimini sağlamak, müşteri ile aralarındaki münasebetleri düzenlemek için tüm organları ve personeli ile disiplinli bir şekilde görevlerini yerine getirmeye çalışmaktadır. Bir çok alanda esnafımıza hizmet etmeyi birinci görevi olarak belirleyen yönetimimiz, 2004 yılında Çınar mahallesi 8. sokak numara 1 Bağcılar adresinde odamıza ait iki katlı, 600 metrekare büyüklüğünde gayrimenkul almıştır. Her iki katta oda merkezi ve toplantı salonu olarak esnafımızın hizmetine sunulmuştur. Ayrıca odamız ambulans ve araç çekicisi ile hizmetlerine ve faaliyetlerine devam etmektedir.